250,00 ден

Небо без ѕвезди

Автор: Владимир Мартиновски
Издавачка куќа: ИЛИ-ИЛИ
Едиција: Проаза
Број на страни: 104
Година на издавање: 2016

На залиха

,
Сподели

Зошто небото е без ѕвезди? Како мравката прославува роденден? И кога буквите од книгата играат танго? Потрагата по одговори во овој чудесен свет од слики и звуци претставува радосна игра за сетилата и духот, вистински празник на мигот овде и сега. Оваа книга на Владимир Мартиновски нуди една неповторлива читателска авантура. Лидија Капушевска-Дракулевска

„Кој не знае да чека, џабе брза!“ – така започнува еден од 77 хаибуни за уметноста на дребноста, за оние работи што брзите луѓе не ги забележуваат, а бавните секогаш одново ги зачудуваат. Владимир Јанковски

Questions and Answers

You are not logged in