350,00 ден

Белиот чад

Автор: Оливера Николова
Издавачка куќа: ИЛИ-ИЛИ
Едиција: Проаза
Број на страни: 222
Година на издавање: 2009

На залиха

,
Сподели

Село во западна Македонија. Албанец и Македонец ги вкрстуваат животните патишта, живеат на работ од законот криејќи се зад лажните идентитети. Една жена, бегалка од Босна, влегува во нивните животи и им ги урива дотогашните светогледи. Животите на овие мали луѓе се само една мала точка низ која се прекршува суровиот свет на тутунската мафија и трговијата со бело робје на Балканот.

Questions and Answers

You are not logged in