350,00 ден

ЧУДНИ ЦВЕЌИЊА

Автор: Донал Рајан
Издавачка куќа: Полица
Број на страни: 220
Година на издавање: 2021
Оригинален наслов: STRANGE FLOWERS

На залиха

,
Сподели

Чудни цвеќиња е приказна за прогонството и враќањето, за загубата и откривањето, за залекувањето од тагата и за спаителската моќ на љубовта.
Во 1973 година, Мол Гладни исчезнува од ридот Типерери каде што била родена. Полека нејзините родители, Педи и Кит, почнуваат да прифаќаат дека ја снемало засекогаш. Избезумени и вознемирени, Педи и Кит мораат да се соочат со неподносливата можност: дека никогаш повеќе нема да ја видат својата ќерка.
Но, пет години подоцна, Мол се враќа, сменета и со неколку изненадувања…

Questions and Answers

You are not logged in