340,00 ден

Катедрала

Автор: Рејмонд Карвер
Издавачка куќа: ИЛИ-ИЛИ
Едиција: Проаза
Број на страни: 235
Година на издавање: 2008
Превод: Весна Петровска и Јана Ничота

Нема на залиха

,
Сподели

Од морето извонредни американски раскажувачи на дваесеттиот век, освен Хемингвеј, врвно место во светскиот кус расказ, секако, заслужува и Карвер. Реалист по определба, американскиот Чехов, како што го нарекуваат Карвер, со не многу долгиот

Questions and Answers

You are not logged in