500,00 ден

Жената на францускиот поручник

Автор: Џон Фаулс
Издавачка куќа: ИЛИ-ИЛИ
Едиција: Проаза
Број на страни: 464
Година на издавање: 2012
Превод: Ацо Пероски

Нема на залиха

,
Сподели

„Исклучително, луцидно ремек-дело кое задолжително се чита по неколку пати.” The New York review of books

„Брилијантен успех… Роман преполн со страст и незаборавни сцени што се читаат во еден здив.” Financial times

„Ова е еден од најомилените современи романи на читателската публика во целиот свет.” The Times

„Неверојатен спој на имагинацијата и историската стварност; панорама на една епоха и длабински приказ на една цивилизација во форма на врвна книжевност.” Washington post book world

„Една од најмаркантните љубовни приказни во современата англиска литература, која во изминатите децении го етаблираше Фаулс како еден од големите модерни класици на книжевноста.” I81Daily mail

Questions and Answers

You are not logged in