450,00 ден

Бунтовници

Автор: Вероника Рот
Издавачка куќа: Полица
Број на страни: 220
Година на издавање: 2016
Оригинален наслов: Insurgent

На залиха

,
Сподели

Еден избор може да те трансформира – или може да те уништи. Но секој избор има последици, а додека во сите фракции расте немирот, Трис Прајор мора да продолжи да ги спасува оние што ги сака – а и себеси – додека се обидува да ги сфати тагата и прошката, идентитетот и лојалноста, политиката и љубовта. Со толку голем влог, изборите што ги прави Трис не влијаат само врз неа, туку и врз сите во нејзината околина. Во ова продолжение од серијалот, и во самите фракции се јавуваат поделби: токму тие поделби на крајот предизвикуваат огромно уништување, а Трис повторно осознава дека не е можно да се постигнат високи цели ако и самиот си поделен на половина. Таа мора целосно да ја прифати својата дивергентност, иако не знае што би можела да изгуби со тоа.

Questions and Answers

You are not logged in