ДНЕВНИКОТ НА ЗАВОДНИКОТ од Сорен Кјеркегор

300,00 ден

Ги разработува прашањата за бракот, етичкото наспроти естетското, стравот и ригорозноста на христијанството. Кјеркегор во „Дневникот на заводникот“ и неговата естетска радикалност во потрагата по слободата и љубовта, ги има испишано најпроникливите страници посветени на страста и на нејзиниот егзистенцијален и филозофски аспект.