480,00 ден

Јануари во жирафа

Автор: Дејан Алексиќ
Издавачка куќа: Темплум
Едиција: Во 5 кај вртелешките!
Година на издавање: 2021

На залиха

Сподели

Новата стихозбирка на Дејан Алексиќ, еден од водечките поети за деца, е сјаен збир од поетски посластици, духовити досетки и совршени стихови.
Истото врвно ниво го достигнува и Коста Миловановиќ со своите духовити и прецизни илустрации.
Кретивниот препев на Пандалф Вулкански на извонреднава збирка ѝ дава дополнителна вредност и значење.

Questions and Answers

You are not logged in