299,00 ден

Шрапнел

Автор: Игор Анѓелков
Издавачка куќа: ИЛИ-ИЛИ
Едиција: Проаза
Број на страни: 177
Година на издавање: 2020

На залиха

,
Сподели

Да се замине или да се остане? Таа вели дека во последниве месеци не може да заспие поради една мисла која долго ја мачи.

Почина татко ми. Поминавме низ голгота во која главната улога ја имаше пеколното државно здравство. Тешко е кога ќе изгубиш родител.

„Прави го она што е најдобро за тебе во животот и ич да не ти е гајле што мислат другите“. Знам дека не е лесно, но тоа е единствениот пат!

Можеби е време за нов роман? Да, време… ми треба време… да украдам време… да го напишам, допишам… да го наредам мозаикот од сите распрснати камчиња… време за книгата преку која ќе ги истражам суптилните релации меѓу историјата, личното сеќавање, односот со најблиските и општествените околности кои влијаат врз емотивното и приватното, нешта кои ме прогонуваат и засега не ми даваат мир за помирување со состојбата.

Questions and Answers

You are not logged in