250,00 ден

РОМАН ЗА ТРИСТАН И ИЗОЛДА

Автор: Жозеф Бедие
Издавачка куќа: Полица
Број на страни: 150
Година на издавање: 2017
Оригинален наслов: LE ROMAN DE TRISTAN ET ISEUT

На залиха

,
Сподели

Читателот се наоѓа во еден необичен свет каде што секојдневието е исполнето со магии, бајковитости, таинства и уплав од непроѕирноста на природата, но и на нечитливата човечка природа. Сепак, ваквиот загадочен средновековен амбиент е нагласено смекнат, зашто во замоците, во селата и во колибите, во кралските одаи и во длабоките непреодни шуми, непрекинато се одвиваат човечки средби, судири и големи трагични љубови.

Романот навистина успева да ни создаде слика на средновековното феудално општество.

Questions and Answers

You are not logged in