150,00 ден

Прогонетите

Автор: Чилер Илхан
Издавачка куќа: ИЛИ-ИЛИ
Едиција: Проаза
Број на страни: 115
Година на издавање: 2013
Превод: Ѓулнихал Исмаил

На залиха

,
Сподели

„Прогонетите “ на современата турска писателка Чилер Илхан е посветена е на сите оние вести, почнувајќи од окупацијата на Ирак, на жените од Батман, на експерименталните кучиња, на Пипа, на Хрант Динк и жителите на ромската населба Сулукуле, „на прогонетите од своите домови, од својата татковина, од своите тела и душа, со надеж дека ќе се вратат во татковината која тлее во самите нив.“ „Прогонетите“ е книга раскази со вкус на роман којашто впечатливо гледа подлабоко во раните на општеството кое крвари, напишана со специфичен книжевен јазик и со раскази поврзани еден со друг, кои сигурно ќе Ве вознемират и ќе Ве направат повеќе свесни за светот кој не’ опкружува.

Questions and Answers

You are not logged in