299,00 ден

Природен роман

Автор: Георги Господинов
Издавачка куќа: ИЛИ-ИЛИ
Едиција: Проаза
Број на страни: 158
Година на издавање: 2018
Превод: Никола Маџиров

На залиха

,
Сподели

„Природен роман“ излегува во 1999 година, по освојувањето на наградата на националниот конкурс за најдобар ракопис на модерен бугарски роман. Во меѓувреме тој стана еден од најпопуларните бугарски романи, високо ценети од литературната критика и преведен на дваесетина светски јазици, а во 2014 година влезе на листата на 20 најдобри источноевропски романи во 20 век на Library thing.

Questions and Answers

You are not logged in