450,00 ден

Принцезата Бари

Автор: Хван Сок-Јон
Издавачка куќа: Полица
Број на страни: 220
Година на издавање: 2016
Оригинален наслов: Barideki

На залиха

,
Сподели

Принцезата Бари е современа приказна за младата севернокорејска бегалка, присилена да ја напушти својата земја, следејќи ја својата баба-шаман на југ, додека другите роднини го осудуваат таквиот чин. Оттаму, патувањето се претвора во ноќен кошмар што ја води до мултикултурната средина на нижите општествени слоеви во Лондон. На осумнаесетгодишна возраст се чувствува дека ги надминува егзистенцијалните проблеми, но сè уште ѝ претстои уште долг духовен и психички пат пред конечно да го заврши своето „патување“, длабоко разбирајќи ја паралелата меѓу нејзиниот живот и оној на нејзината имењачка, легендарната принцеза Бари од позната корејска шаманска легенда, која е напуштена од своето раѓање и која мора да помине долг пат до работ на светот за повторно да го врати „изворот“ на животот.

Questions and Answers

You are not logged in