399,00 ден

Приказна за суштината на времето

Автор: Рут Озеки
Издавачка куќа: ИЛИ-ИЛИ
Едиција: Проаза
Број на страни: 447
Година на издавање: 2017
Превод: Ацо Пероски

На залиха

,
Сподели

Исполнет со будистичка мудрост и со препознатливиот оптимистички хумор на Озеки, „Приказна за суштината на времето“ допира до самата срцевина на односот помеѓу писателот и читателот, минатото и сегашноста, стварноста и фикцијата, а патем ги допира и квантната физика, историјата и религијата. На крај, сето тоа се склопува во брилијантно инвентивна и убедлива приказна за човечноста и потрагата по чувството на сигурност.

Questions and Answers

You are not logged in