270,00 ден

Молчи со отворена уста

Автор: Снежана Младеновска Анѓелков
Издавачка куќа: ИЛИ-ИЛИ
Едиција: Проаза
Број на страни: 114
Година на издавање: 2019

На залиха

,
Сподели

Татко ми воздивна, а потоа со прашален поглед изусти:
„Што да правиме сега со документиве?“
„Може ли да ги задржам кај мене? Можеби ќе ми се најдат некогаш, ако решам повторно да пишувам. Важно е дека сега знаеме нешто повеќе од претходно.“
„Што со тоа?“, повеќе за себе прокоментира татко ми.
„Ништо особено. Ја знаеме вистината. Не целосно, делумно. Но, барем малку ќе нè успокои… евентуално да ни ги олесни живејачката и умирачката“, му одговорив насмевнувајќи се.

Questions and Answers

You are not logged in