300,00 ден

Меч од мечти од Диме Данов

Замислете си огромен зелен капут, а во него доволно простор за да се
сокријат сите чудесни новонастанати светови, сета магија што ја носат
соништата, мечтите, копнежот и онаа најгласната тишина на премолченото.

На залиха

Сподели

Замислете си огромен зелен капут, а во него доволно простор за да се
сокријат сите чудесни новонастанати светови, сета магија што ја носат
соништата, мечтите, копнежот и онаа најгласната тишина на премолченото.
Тоа е еден друг свет, без време, без тмур, без глад… со стомак полн вино
и костени. Свет со мирис на тутун, поповка и јорговани, свет без гордост,
голем и соголен, во молци облечен, свет на бунт, но и на тивки молитви, оти
светлината во тишината се наоѓа. Во таков еден свет ве зема оваа книга, ве
зема и целосно ве обзема уште со прашањето: „Колку крилести приказни
собира на врвот на една игла?“

Questions and Answers

You are not logged in

Може да ти се допаѓа…