320,00 ден

Македонски календар

Автор: Владимир Шопов, Инес Ефремова
Издавачка куќа: Темплум
Едиција: Старо ново купувам
Година на издавање: 2021

На залиха

Сподели

Песни од Владимир Шопов, илустрирани од Инес Ефремова. Владимир Шопов (1948-2000) — македонски поет, критичар, публицист хроничар, писател, хуморист и сатиричар. Објавил и поетска збирка за деца, „Креда“. Пишувал поезија и на англиски јазик. Бил човек со разнородни творечки интереси; се занимавал и со концептуална уметност, на пример. Објавил осум поетски збирки: „Луцида интервала”, „Од век …

Questions and Answers

You are not logged in