450,00 ден

Крајот

Автор: Атила Бартиш
Издавачка куќа: ИЛИ-ИЛИ
Едиција: Проаза
Број на страни: 605
Година на издавање: 2017
Превод: Златко Панзов

На залиха

,
Сподели

Приказна за еден фотограф, кој… Не: приказна за еден маж, кој… Не: приказна за една љубов, која… Или приказна за повеќе љубови кои меѓусебно… Или приказна за една држава која… Ех, да оставиме. Овој роман ни дава сè што може да ни даде еден роман: вистина, искреност, атмосфера, фабула… Сеедно дали читателот ќе го смета Андраш Сабад за манијак, или пак смртно ќе се вљуби во него, секако ќе почувствува дека само така вреди да се живее, како него: со таков оган. I125Иштван Кемењ

Questions and Answers

You are not logged in