330,00 ден

Книгата на таткото

Автор: Урс Видмер
Издавачка куќа: ИЛИ-ИЛИ
Едиција: Проаза
Број на страни: 206
Година на издавање: 2008
Превод: Ксенија Чочкова

На залиха

,
Сподели

„Книгата на таткото“ претставува некролог на своеволието, оддалеченост од реалноста и опседнатост со литературата на еден фанатичен човек, кој го заборава светот околу себе и кој имал среќа да и’ го препушти реалниот живот на својата жена. Затоа оваа книга воопшто не е книга на таткото, туку е роман за еден човек, кој се вљубува во литературата. Во ова литерарно изјавување на љубов, Видмер, за инает на целата семејна трагичност, дава еден иронично ведар тон и притоа умешно ги поврзува семејната хроника и историјата.

Questions and Answers

You are not logged in