300,00 ден

Каде е Емили?

Автор: Емилија Златкова Анастасова
Издавачка куќа: Полица
Број на страни: 199
Година на издавање: 2021

На залиха

, ,
Сподели

Еден јулски ден, сите членови на семејството Деборјановски се враќаат во својот дом од различни патувања во различни земји во светот. Емили се качува во авион од Москва по завршувањето на магистерските студии на престижната музичка школа во Москва. Марија и Гоце ја чекаат Емили на аеродромот во Скопје. Авионот пристигнува, но Емили не слегува од него. Емили не пристигнува во Скопје. „Каде е Емили? Што се случило со неа?“ сите се прашуваат.

Набрзо откриваат дека Емили е киднапирана и дека ѝ се губи секаква трага. Кој ја киднапирал Емили? Дали семејството има непријатели? Во потрага по Емили и по одговори на овие прашања се впушта татко ѝ Гоце со помош на рускиот инспектор Илиј, следејќи ја секоја трага низ повеќе европски земји.

Дали ќе ја пронајдат Емили и можно ли е во еден таков хаос да се случи и нешто убаво?

Questions and Answers

You are not logged in