450,00 ден

ИЗБРАНИ ДРАМИ

Автор: Горан Стефановски
Издавачка куќа: Полица
Број на страни: 386
Година на издавање: 2022

На залиха

Сподели

Драмскиот автор, писател, драматург, професор, човекот Горан Стефановски, ни е повеќе од потребен токму во вакви (не)времиња, поради неговиот отворен дијалог со разнокултурието околу нас, поради неговиот нецензуриран монолог со себе и сопственото творештво, поради неговиот луциден, јасен, интелигентен јазик, поради вонредниот ракопис што ја зацврсти позицијата на македонската модерна драматика и ѝ ја отвори вратата на постмодерната.​Денес е одлично време повторно да се прочита Горан Стефановски. Овој драмски избор (Диво месоЛет во местоХај-фајДупло дноБаханалии и Демонот од Дебар маало) и овој текст – Одблизу и отпосле, се обидува да му оддаде почит и да му даде љубов на авторот Горан Стефановски, но и да им предизвика интерес за неговите драми на новите генерации и читатели и актери и драмски автори и режисери, ученици и студенти, вљубеници во театарот.​

Questions and Answers

You are not logged in