200,00 ден

ДРВОТО од Бардур Оскарсон

Хилберт и Боб се другари. Но еден ден, Хилберт му кажува нешто толку неверојатно на Боб, што тој не е сигурен дали во нешто такво може да поверува…

На залиха

Сподели

Најнаградуваната книга за деца и големи „деца“ на Бардур Оскарсон „Дрвото“ ги има освоено: наградата за литература за деца и млади од Нордискиот совет во 2018 г., наградата за литература за деца и млади од Западниот нордиски совет за 2018 г., а беше наведена и на Меѓународната селекција на Белите гаврани во 2018 година, наградата за книги од MGIP (Мотовун – група интернационални издавачи) во 2017 г. и Сребрената награда од ICMA (Меѓународна награда за креативни книги) во 2017 г.

Хилберт и Боб се другари. Но еден ден, Хилберт му кажува нешто толку неверојатно на Боб, што тој не е сигурен дали во нешто такво може да поверува… „Дрвото е книга за стравот од непознатото, за немирот во наводната едноличност на секојдневието, за нашите внатрешни битки и за нијансите на пријателството.“ – Јулијана Величковска

Questions and Answers

You are not logged in

Може да ти се допаѓа…