200,00 ден

Во главата слушам песна

Автор: Елизабета Баковска
Издавачка куќа: ИЛИ-ИЛИ
Едиција: Проаза
Број на страни: 89
Година на издавање: 2020

На залиха

,
Сподели

„Кратките раскази (кратки кратки раскази, микрораскази или микрофикција, како што би можеле да се наречат) во збирката Во главата слушам песна (лирски рефрени) – внимателно структурирани, уметнички ефективни и емотивно топли – издвојуваат значајни лични моменти од животот на авторката и откриваат аспекти и односи кои обично се затскриени или чии импликации не се видливи сè додека самите раскази не ги откријат нивните потенцијални значења… тие не само што раскажуваат приказна, туку претставуваат и размислување за можните значења на настанот опишан во приказната, каде што доаѓа до израз и емпатијата на авторката и способноста да ја преземе на себе, а со тоа и да ја сфати, перцепцијата на другите…“

Калина Малеска

Questions and Answers

You are not logged in