250,00 ден

Вагон ресторан

Автор: Лилјана Дирјан
Издавачка куќа: Полица
Број на страни: 118
Година на издавање: 2020
Оригинален наслов: Beloved

На залиха

Сподели

Пишуван неконвенционално, со огроман љубов и страст, Вагон-ресторан на Дирјан претставува вонреден пример за своевиден „меланж“ на: патопис, автобиографско писмо, ерудициски стил, поетска проза, интертекст…Лилјана Дирјан, со еднаква страст, се впушта во авантурите на приказната. Нејзиниот исклучителен талент за поетски дискурс, специфичниот светоглед и асоцијативната моќ креираат еден мошне оригинален, уникатен и специфичен „дирјановски“ стил што доминира низ секоја страница на Вагон-ресторан.

А интересот за другите и за другоста (земји, народи, култури…), имаголошките претстави за далечното како блиско и свое, претставуваат редок дар и неповторливо споделено искуство.

Questions and Answers

You are not logged in