250,00 ден

Болка од камен

Автор: Милена Агус
Издавачка куќа: ИЛИ-ИЛИ
Едиција: Проаза
Број на страни: 121
Година на издавање: 2016
Превод: Катерина Сотирова

На залиха

,
Сподели

Овој кус роман наликува по малку на камен: цврст, навидум мазен, а сепак полн со пукнатини и тајни. Стилот, иако е едноставен и поетичен, сепак е собран, соголен, токму како ѕидовите од гранит на куќите во Сардинија. Раскажувањето се извива како спирала и малку по малку, како случајно, ја открива средишната тема на романот, но и вистината за главниот лик, којшто постојано е во потрага по најважната работа на светот. Но оваа најважна работа, ја нема. Па оттука френетичната желба да се испише поинаква биографија на еден живот, каде што љубовта и страста стануваат центарот на светот. Le Monde

Questions and Answers

You are not logged in