250,00 ден

Археологија

Автор: Весна Бикиќ
Издавачка куќа: Полица
Број на страни: 30
Година на издавање: 2018

На залиха

Сподели

ДОЗНАЈ:

што е археологија
кои биле големите археолози
кои се најзначајните археолошки откритија
какво школо ти е потребно за да станеш археолог
што спаѓа во археолошки алати
што е убаво, а што е тешко во археологијата

ПРОБАЈ:

да ја утврдиш староста на предметите во твојот дом
да извршиш ископување во дворот
да ги составиш деловите на скршената чинија
да ги опишеш предметите што си ги открил
да нацрташ слика од откопаниот предмет
да направиш дневник на истражувања

Questions and Answers

You are not logged in