320,00 ден

Ходник кон амнезија

Автор: Ен Игма
Издавачка куќа: Темплум
Едиција: Катапулт
Година на издавање: 2021

На залиха

Сподели

Менталната институција во која се буди го пречекува Слободан само со нејасни фрагменти за неговото претходно постоење. Некогаш бил почитуван новинар а сега му велат дека сите негови сеќавања се лага. Никогаш не бил важен дел од општеството туку само маргинализиран запчаник од општествениот механизам каде ‘рѓата најмногу се наталожува. Слободан влегува во потрага по вистината, обременет од сомнежот дека можеби сите слики во неговиот ум се дел од шизофрена епизода. Неговите сожители не се најпријателски расположени, но тој сфаќа дека имаат уште нешто заедничко освен страшните кошмари. Како сѐ што им се случува да е дел од некоја лоша шега, како нивната терапија да е всушност заробеништво. Дали кошмарот ќе продолжи дури и ако неговиот план да побегне пропадне? Во што ќе се разбуди ако не успее да ја избегне процедурата на која сакаат да го подложат и ако таа ја заврти оската на механизмот во неговиот ум?

Questions and Answers

You are not logged in