740,00 ден

Сини пилули

Автор: Фредерик Петерс
Издавачка куќа: Темплум
Едиција: Лифт
Година на издавање: 2021

На залиха

Сподели

Делото на еден од најценетите млади европски уметници на стрипот е длабоко емотивна приказна наменета за сите нас коишто избравме да сакаме наспроти најтешките предизвици. Како најдобрите графички мемоари, Сините пилули застрашувачката тема ја обработуваат низ уметнички и хуманистички пристап, на свеж, искрен и суштински разбирлив начин. Оваа храбра љубовна приказна лишена од сентименталност е блиска до секој човек чијашто љубов се сретнала со големи искушенија – и победила.

Questions and Answers

You are not logged in