320,00 ден

Грош за Харон

Автор: Борислав Јарчевски
Издавачка куќа: Темплум
Едиција: 300 ветрила!
Година на издавање: 2021

На залиха

Сподели

Борислав Јарчевски (1993), е роден и живее во Скопје. Дипломирал на Катедрата за англиски јазик и книжевност на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“. Меѓу другото, се занимава со музика, превод и поезија. Поранешен член е на музичките состави „Нова Генерација“ и „Клетото Тројство“. „Грош за Харон“ е негова дебитантска стихозбирка.

Ѓоко Здравески за книгата на Јарчевски вели: „Ова е поезија што има сѐ. Има игра, има правила на игра, има слобода, има строгост, има заебанција, има курташак, има стапка, има отстапка и има јазик различен од обичен, и без претерување и без ласка ќе кажам дека друга слична на оваа книга поезија кај нас – нема.

Questions and Answers

You are not logged in