250,00 ден

ГОЛЕМИОТ ГЕТСБИ

Автор: Френсис Скот Фицџералд
Издавачка куќа: Полица
Оригинален наслов: The Great Gatsby

На залиха

,
Сподели

/Големиот Гетсби е меѓу најславните романи за падот на „американскиот сон“ и моралната декаденција на монденското општество.
Овој роман ја прикажува „добата на разочарувањето“, или според Фицџералд „ерата на џезот“.

Questions and Answers

You are not logged in