320,00 ден

Бумбаров мед

Автор: Торгни Линдгрен
Издавачка куќа: Темплум
Едиција: Магма
Година на издавање: 2021

На залиха

Сподели

Романот Бумбаров мед претставува трогателна, мошне снажна и на моменти мошне мрачна приказна која го разгледува односот на двајца браќа заробени во доживотна меѓусебна зависност и омраза. Романот добива нова димензија кога во нивниот осаменички живот ќе се појави жената која на некој начин станува гласник кој по многу години ќе ја овозможи нивната комуникација. Станува збор за трагична приказна испресечена со извонредно суптилни и потресни дози хумор и светлина. Психолошки мошне силен, романот на Линдгрен во човека остава незаборавни слики на северот во душата и во географијата. Овој роман е круна во творечкиот опус на Торгни Линдгрен и овој роман најмногу придонесе тој да стане еден од најзначајните и најпопуларни шведски писатели.

Questions and Answers

You are not logged in