350,00 ден

Ја проколнувам реката на времето

Автор: Пер Петешон
Издавачка куќа: ИЛИ-ИЛИ
Едиција: Проаза
Број на страни: 228
Година на издавање: 2011
Превод: Искра Ивановска

На залиха

,
Сподели

“Приказната изобилува со Петешоновиот деликатен дијалог помеѓу сегашното и минатото јас. …Додајте го ова чувство на длабоката археологија на емоции во секој извајан пасус кој понесманите писатели ќе ги натера да липаат од завист, а ние имаме уште еден мајсторски час во алхемизирањето на времето и губење во златото на уметноста.” The Independent, O.K.

“Моќно читателско искуство… возбудлив двоен портрет на мајка и син…Малкумина (ако и воопшто некој) можат да пишуваат за егзистенцијалните, универзално хумани прашања на начин кој е толку воодушевувачки и соодветен.” Helsingør Dagblad, Danska

“Чесен, исцрпувачки и ироничен портрет на сложениот однос меѓу мајка и син. Приказна која го истражува човековиот недостиг на способност да комуницира како и неуспехот да ја разбере својата сопствена сложеност, оформена во проза која е и прецизна и прекрасна. Исклучително забавна и многу интимна приказна од највисок квалитет. ” I71Literature Nordica, Spanija

Questions and Answers

You are not logged in