299,00 ден

Ши

Автор: Сашо Кокаланов
Издавачка куќа: ИЛИ-ИЛИ
Едиција: Проаза
Број на страни: 200
Година на издавање: 2020

На залиха

,
Сподели

Рекоа за Ши
:
Ова дело е доказ дека кога на едно место ќе се сретнат
брилијантен ум, ерудитско знаење, остроумен хумор и талент
за пишување, не мора по секоја цена да излезе добар роман.
Коља Мрак
Толку често сум цитиран во романов, што во еден момент
помислив дека јас сум го напишал.
Валтер Бенјамин
Мислам дека гавранот е земен од кај мене.
Едгар Алан По
Ми се допадна местото во книгата каде што авторот вели дека
ги сака моите кратки раскази, но не би се согласил
со него за моите филмови – тие се исто така многу добри.
Вуди Ален
Никогаш не сум носел чадор, а не пак, да сум удрил некого по
глава. Но, тоа што сум претставен така многу зборува за
личноста на авторот и за социјално-психолошката
состојба во која го создал ова недело.
Ернест Бекер
Донеси шише ракија кога ќе идеш наваму, Гане нѐ отру
со смутија.
Петре
Зошто не пробаш од ова да направиш филм?
Дејвид Мемет
Нe мачи се, нема будала што ќе ти го режира!
Квентин Тарантино
Јас би пробал, и така немам свежа идеја што би ја искористил
за мој последен филм.
Мартин Скорсезе
Ве читам и се смеам.
Смртта

Questions and Answers

You are not logged in