420,00 ден

Срце толку бело

Автор: Хавиер Маријас
Издавачка куќа: ИЛИ-ИЛИ
Едиција: Проаза
Број на страни: 303
Година на издавање: 2011
Превод: Славица Гаџова

Нема на залиха

,
Сподели

„Срце толку бело е една од оние необични книги кои одеднаш добиваат статус на манифест и создаваат нови стилови и вредности во книжевноста.” Le Monde

„Ова е најдобриот и најамбициозниот роман на новиот голем глас на шпанската литература.” El Pais

„Суптилен роман напишан од вистински литературен гениј. Не може да се спореди со ниедно друго дело од современата книжевност. ” Das Literarische Quartett

„Прекрасна и сложена приказна, напишана на извонреден стил, богата со книжевни алузии и длабоки психолошки портрети. Брилијантен роман.” Washington Post

Questions and Answers

You are not logged in