200,00 ден

СПЛЕСКАНИОТ ЗАЈАК од Бардур Оскарсон

Куче и стаорец си оделе по патот и наишле на зајак. Сплескан зајак. Тоа им се видело мошне тажно, па решиле да го преместат.

На залиха

Сподели

Куче и стаорец си оделе по патот и наишле на зајак. Сплескан зајак. Тоа им се видело мошне тажно, па решиле да го преместат. Но каде би го однеле? Што да се прави со сплескан зајак?

„Ненаметливо и длабоко проникливо.“ – The New York Times

„Ремек-дело на минималистичкото раскажување… исполнето со тивка духовитост и меланхоличен восхит“ – Brain Pickings,

Најдобра детска книга за 2014 година „Совршен и искрено детски во својот пристап… Овој наслов провоцира и размислување и дискусија.“ – Kirkus Reviews (starred review)

„Невообичаено телесно… но токму ова многу тактично борење со смртта е она што прави да се чувствува таа искреност.“ – Booklist (starred review), Editors’ Choice 2014

Questions and Answers

You are not logged in

Може да ти се допаѓа…