530,00 ден

Сонот на моливот со жолто срце

Автор: Владимир Шопов, Татјана Миљовска
Издавачка куќа: Темплум
Едиција: Во 5 кај Вртелешките
Година на издавање: 2021

На залиха

Сподели

Иако напишани пред дваесетина, па дури и триесетина години, детските песни на Владимир шопов звучат современо и севремено, за сечија возраст, пред се’ зашто дијалогот меѓу поетот и светот е отворен и продолжува во места кои и денес се дел од нашата имагинација.

Детската поезија на Владимир Шопов во оваа пеотска книга е испреплеттена со песни кои извираат од сеќавањата за неговото детсто во Буњаковец и Дебар Маало во педесеттите години од изминатиот вен како и од неговото искуство како татко во осумдесеттите и деведесеттите години

Книгава е создадена од два деча, две книги: едната, „Креда“, е објавена во 1983, а втората, „Горикола“, за првпат се објаува овде. Застапени се вкупно 67 песни пделени во седум циклуси.

Цртежите во книгата се дело на Татјана Миљовска.

Questions and Answers

You are not logged in