250,00 ден

Послушен брод што плови

Автор: Ирена Јорданова
Издавачка куќа: ИЛИ-ИЛИ
Едиција: На пат
Број на страни: 125
Година на издавање: 2018

На залиха

,
Сподели

Си седиме на ладниот кујнски под.
Тој жив, јас мртва во неговите прегратки.
А не сакам да оди во затвор, да можеше да ме чуе ќе му кажев да се собере и да најде начин да ми го фрли телото некаде, во некој ендек, да изгледа како несреќа. Можеби ме убил некој крадец, ме силувал некој силувач, ме измачувала некоја ментално нестабилна личност, нешто, што било можело да ми се случи.
Но тој седи и плаче како мало дете.
Па, добро, ништо страшно, еднаш секако ќе се разделевме, некој мора да умре.
Што е важно каква е смртта.

Questions and Answers

You are not logged in