350,00 ден

Последниот свет

Автор: Кристоф Рансмаер
Издавачка куќа: ИЛИ-ИЛИ
Едиција: Проаза
Број на страни: 236
Година на издавање: 2009
Превод: Катерина Јосифоска

На залиха

,
Сподели

Романот „Последниот свет“, прогласен од критиката за ремек дело и за еден од најзначајните романи на нашето време, е приказна за потрагата на еден млад човек по прогонетиот поет Публиј Овидиј Насон и неговото изгубено дело. Помеѓу насилството на бирократијата, страдањата на поетот и вечноста на уметноста, Рансмаер создава визионерски пејзаж, преобразен простор во кој се спојуваат античкиот и современиот свет. „Последниот свет“ го внесува читателот во универзум управуван од моќта на митологијата, во свет на распаѓање што се наоѓа на еден чекор од апокалипса.

Questions and Answers

You are not logged in