250,00 ден

Помеѓу

Автор: Ирена Јорданова
Издавачка куќа: ИЛИ-ИЛИ
Едиција: Проаза
Број на страни: 200
Година на издавање: 2008

На залиха

,
Сподели

Дебитантскиот роман на новото име на македонската книжевна сцена, Ирена Јорданова, воодушеви многумина кои не веруваа дека еден почетник во литературата може да пишува како било кој современ европски автор во моментот. Скопскиот љубовен триаголник е приказна која за еден глас не ја освои престижната награда Роман на годината на Утрински весник, но тоа не ја обесхрабри Јорданова да продолжи да го работи она што најдобро го знае – прекрасно да пишува сурови наши приказни.

Questions and Answers

You are not logged in