250,00 ден

МЕТЕОРЛОГИЈА

Автор: Недељко Тодоровиќ
Издавачка куќа: Полица
Број на страни: 32
Година на издавање: 2022

На залиха

Сподели

Дознај:

Кои се предзнаците за убаво време, а кои за лошо време;
Како се вршат метеоролошки мерења и набљудувања;
Што се случува при движењето на големите воздушни маси;
Какви временски прогнози постојат;
Како луѓето влијаат врз климата.
Пробај:

Да го одредиш дневниот тек на температурата;
Да ги одредиш насоката и брзината на ветерот;
Да го препознаеш родот на облаците;
Да ја пресметаш оддалеченоста на грмежите од местото на кое се наоѓаш;
Да користиш метеоролошки карти.

Questions and Answers

You are not logged in