700,00 ден

Маргарет Атвуд – Завети

„Нашето заедничко време, читателу, се приближува кон крајот. Веројатно на овие мои страници ќе гледаш како на кревка кутија со богатство, која треба да се отвори со крајна внимателност. Веројатно ќе ги искинеш или ќе ги запалиш: тоа често им се случува на зборовите.“ „Во рацете држиш опасно оружје наполнето со тајните на три жени од Галад. Тие ги ризикуваат своите животи заради тебе. Заради сите нас.“ „Пред да влезеш во нивниот свет, наоружај се со овие мисли: Знаењето е моќ и Историјата не се повторува, но се римува.“

,
Сподели

Автор: Маргарет Атвуд
Издавачка куќа: Бегемот
Број на страни: 435
Година на издавање: 2020
Оригинален наслов: The Testaments

Questions and Answers

You are not logged in