299,00 ден

Малечката Лили

Автор: Оршоја Карафиат
Издавачка куќа: ИЛИ-ИЛИ
Едиција: Проаза
Број на страни: 255
Година на издавање: 2015
Превод: Златко Панзов

На залиха

,
Сподели

Главната хероина на овој возбудлив роман на Оршоја Крафиат е триесетгодишната Лиа. Нејзината приказна се одвива по линиите на нејзините две бурни врски: љубовта кон некогашната професорка од гимназија, Мари, ја открива преку огледалото на својата врска со подоцнежната шефица – некогаш маѓепсувачката, но на моменти и бескрајно грубата и нечувствителна Лили. Дали Лиа ќе успее да излезе од магичниот круг, поради кој е способна да размислува само во категориите на душевната хиерархија, замислувајќи каква било врска само во зависност од неа?

Дали ќе научи да каже “не” и дали конечно ќе се прифати себеси?

Questions and Answers

You are not logged in