390,00 ден

Лебарка

Автор: Рави Хаж
Издавачка куќа: ИЛИ-ИЛИ
Едиција: Проаза
Број на страни: 240
Година на издавање: 2011
Превод: Ацо Пероски

На залиха

,
Сподели

Рави Хаж раскажува брилијантна приказна за емигрантите во Западниот свет, кои живеат на маргините на големите градови, речиси невидливи и заборавени. Но секоја од нивните животни приказни е засебен роман, трогателен и преполн со човечност. The Times

Прекрасен баланс на хумор, хуманост и интрига, заокружен со исклучителен книжевен стил. Со овој роман Рави Хаж докажува зошто е еден од најмаркантните и најнаградуваните млади автори во светот. Guardian

Приказна за осаменост, убиство и љубовна интрига од исклучително талентираниот Хаж. Daily Telegraph

Questions and Answers

You are not logged in