390,00 ден

Карневал

Автор: Рави Хаж
Издавачка куќа: ИЛИ-ИЛИ
Едиција: Проаза
Број на страни: 274
Година на издавање: 2018
Превод: Ацо Пероски

На залиха

,
Сподели

Наградуваниот либанско-канадски писател Рави Хаж во својот најнов роман „Карневал“ се навраќа кон главната тема на своето творештво: животот на емигрантите и нивната неприпадност во „новиот свет“. Тој создава калеидоскоп од приказни кои се прелеваат една во друга, без амбиција да се изгради кохерентна целина, но токму спокојното и ненаметливо раскажување е главното „оружје“ на авторот и основата врз која се гради оригиналноста на овој исклучителен роман.

Questions and Answers

You are not logged in