250,00 ден

Како да снимиш филм

Автор: Радивоје Андриќ
Издавачка куќа: Полица
Број на страни: 48
Година на издавање: 2018

На залиха

Сподели

ДОЗНАЈ:

како изгледал првиот игран филм, а како сега се снимаат филмовите
што е тоа кадар
кој сé учествува во снимањето на филмот
што прават: режисерот, сценаристот, актерите, директорот на фотографија, сценографот, кинематографот…
ПРОБАЈ:

да снимиш анимиран и документарен филм
да напишеш сценарио
да собереш друштво и да ги поделиш улогите
да го режираш твојот прв игран филм

Questions and Answers

You are not logged in