690,00 ден

Волшебникот

Автор: Џон Фаулс
Издавачка куќа: ИЛИ-ИЛИ
Едиција: Проаза
Број на страни: 771
Година на издавање: 2010
Превод: Ацо Пероски

Нема на залиха

,
Сподели

На еден зафрлен грчки остров, младиот Англичанец Николас Ерф се спријателува со еден мистериозен човек и тоа пријателство полека се претвора во кошмар со неочекувани димензии. Реалноста, фантазијата, митологијата и уметноста одеднаш се преплетуваат во низа шокантни и таинствени епизоди и младиот Ерф се претвора во човек кој очајно се бори да го сочува здравиот разум, но и својот живот. Преполн со симболи, лавиринтска нарација и шокантни изненадувања, Волшебникот е тензичен, провокативен, повеќеслоен и исклучително сложен роман. Затоа, според мислењето многумина, токму Волшебникот е едно од најдобрите остварувања во современата литература.

Questions and Answers

You are not logged in