350,00 ден

Вадисрце

Автор: Борис Вијан
Издавачка куќа: ИЛИ-ИЛИ
Едиција: Проаза
Број на страни: 196
Година на издавање: 2009
Превод: Ацо Пероски

Нема на залиха

,
Сподели

Последниот роман на Борис Вијан, напишан пред неговата смрт во 1959 година, е неговото најсериозно и најразиграно дело. Во низа бизарни и апсурдни епизоди, Виан ја раскажува приказната за психијатарот Жакмор кој, во потрага по “жртва” за неговите психоаналитички сеанси, доаѓа во едно приморско изолирано село, во кое живеат чудни жители со уште почудни навики. Покрај низата неразбирливи настани, како панаѓури на кои се продаваат луѓе или брутални жртвувања на животни, психијатарот се соочува и со најчудната загатка: трансформацијата на апсолутната љубов во насилство.

Questions and Answers

You are not logged in