250,00 ден

Бог и бетон

Автор: Ричард Мило
Издавачка куќа: ИЛИ-ИЛИ
Едиција: Проаза
Број на страни: 154
Година на издавање: 2010

На залиха

,
Сподели

Го добив Бога, се изгубив себе. Назад? Тешко. Световите во кои престојувам не се ниту национални ниту планетарни, туку галактички. Сѐ под тоа е избледнато. Култура, уметност, што беше тоа? Сон, мираж, душевно бладање во полусон. Жал ми е за световите што одумираат, сеедно колку плитки и безначајни. Жал за љубовите кои тонат во заборав. Има ли зборови да ја опфатат љубовта за животот? Има ли зборови да ја содржат тагата за светот кој заминува во безначајност?

Questions and Answers

You are not logged in