350,00 ден

Берлински тополи

Автор: Ане Б. Рагде
Издавачка куќа: ИЛИ-ИЛИ
Едиција: Проаза
Број на страни: 257
Година на издавање: 2012
Превод: Искра Бадева

Нема на залиха

,
Сподели

Тројца неверојатно различни браќа се собираат околу смртната постела на нивната мајка. Најстариот син Тор ја води семејната фарма, Маргидо поседува мало погребно биро, а Ерленд работи како декоратер на излози во Копенхаген. Тие долги години се немаат видено, и оваа средба за сите тројца станува судбоносна.
„Берлински тополи” е роман за обидот да се поткопаат сопствените корени, само за да се открие дека тие се протегаат подлабоко отколку што се верувало, но и за тоа дека одненадеж може да се откријат корени за кои не се ни претпоставувало дека постојат.

Questions and Answers

You are not logged in