350,00 ден

Алис Манро – Месечините на Јупитер

Метафикциската проза на Алис Манро ги претвора обичните животи во необични приказни. Нејзините приказни се мисловно провокативни, а мистериозната вештина да ги конструира овие големи теми во навидум домашни, работнички приказни е она што ја прави Манро вистинска кралица на расказот. Леснотијата на нејзиното перо наметнува богатство од филозофски прашања преку навидум обичните светови на обичните луѓе.

,
Сподели

Автор: Алис Манро
Издавачка куќа: Бегемот
Број на страни: 360
Година на издавање: 2019
Оригинален наслов: The Moons of Jupiter

Questions and Answers

You are not logged in